×

در یک نگاه

همایش و رویداد ها
درباره تحول

قرارگاه مردمی تحول اجتماعی در سال 1397 با هدف تلاش در جهت تحقق پیشرفت، عدالت و مقابله هوشمند با آسیب های اجتماعی و همچنین بستر سازی جهت نقش آفرینی مردم در حاشیه شهر ایجاد شد و در سه حوزه پیشگیری از آسیب ها، مقابله با آسیب ها و توانمند سازی و بازآفرینی فرهنگی اجتماعی حاشیه شهر فعالیت خود را در چهار استان آغاز کرد.

رسانه تصویریمشاهده آرشیو

استاندار قزوین‌: تب آسیب‌های اجتماعی در استان قزوین بالاست‌

  • 752
  • 0
7آذر
استاندار قزوین‌: تب آسیب‌های اجتماعی در استان قزوین بالاست‌استاندار قزوین‌: تب آسیب‌های اجتماعی در استان قزوین بالاست‌
 استاندار قزوین گفت: متأسفانه تب آسیب‌های اجتماعی در استان قزوین بالاست و اینکه در آمار اعتیاد دانشجویان در رتبه چهارم کشور هستیم، اصلاً در شأن و منزلت مردم بافرهنگ استان قزوین نیست.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تحول اجتماعی به نقل از گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، محمدمهدی اعلایی بعدازظهر امروز در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قزوین که با حضور دادستان عمومی و انقلاب استان قزوین در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری قزوین برگزار شد، اظهار داشت: وقتی آمار اعتیاد استان را در کنار آمار آسیب‌های اجتماعی دیگر قرار می‌دهیم، می‌فهمیم که دماسنج اجتماعی دارد یک خطر بالایی را نشان می‌دهد.

وی اضافه کرد: متأسفانه تب آسیب‌های اجتماعی در استان قزوین بالاست و اینکه در آمار اعتیاد دانشجویان در رتبه چهارم کشور هستیم، اصلاً در شأن و منزلت مردم بافرهنگ استان قزوین نیست و علت اصلی این موضوع هم کوتاهی‌های مدیران بی‌توجهی‌هایی است که نسبت به خطرات اعتیاد دارند و بایستی برای مواجهه با این بحران برنامه‌ریزی داشته باشیم.

اعلایی کسب برخی رتبه‌ها را دلیلی برای موفقیت شورای مبارزه با مواد مخدر استان قزوین ندانست و تصریح کرد: خیلی از این شاخص‌هایی که در آن رتبه کسب کردیم، شاخص‌های شکلی است و مربوط به برگزاری جلسه و تنظیم صورت جلسات است. بنابراین تا موقعی که به صورت عینی، محسوس و ملموس شاهد کاهش قابل توجه اعتیاد نباشیم، موفق نبودیم.

وی با اشاره به اینکه قزوین در اعتیاد دانش‌آموزی رتبه 10 کشور را دارد، ادامه داد: تازه معلوم نیست خیلی از این آمارها درست باشد و قطعاً اینها آمارهای واقعی است و ممکن است آمارهای واقعی از اینها فاجعه‌آمیزتر باشد.

از ظرفیت دستگاه‌ها برای ایجاد کمپ اعتیاد استفاده شود

رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم جمع‌آوری معتادن متجاهر و ایجاد کمپ اعتیاد تأکید کرد و گفت: سیاست ما باید جمع‌آوری معتادان متجاهر باشد؛ یعنی باید این کار را در اولویت قرار دهیم و به این سمت و سو برویم که حتی اگر شده از اعتبارات بخش‌های دیگر برداشته و در این حوزه هزینه کنیم.

اعلایی با تأکید بر ضرورت احصای ظرفیت دستگاه‌های اجرایی برای ایجاد کمپ نگهداری معتادان افزود: با توجه به اینکه معتادان متجاهر عامل اصلی افزایش سرقت خرد هستند و حضور آنها در منظر مردم حس افزایش و عادی شدن اعتیاد را به جامعه القا می‌کند، بنابراین جمع‌کردن اینها برای مردم از رنگ کردن جداول خیابان‌ها مهمتر است.

وی ادامه داد: در ضمن حضور معتادان در سطح شهر حس بی‌توجهی به آسیب‌های اجتماعی از ناحیه متولیان را در جامعه تقویت می‌کند و مثل سرقت‌های خرد روی اعصاب مردم بوده اثرات و تبعات اجتماعی و ذهنی قابل توجهی دارد. بنابراین باید بخشی از منابع را بیاوریم و اینها را ساماندهی کنیم تا جامعه قزوین بداند به مشکلاتش اهمیت می‌دهیم.

اعلایی با اشاره به کمبود اعتبارات اعلام‌شده توسط مدیرکل بهزیستی تصریح کرد: عددها خنده‌دار است و ما نباید گرفتار 3 میلیارد تومان برای سامان بخشیدن به معتادان باشیم. همین الآن اگر دور میز یک کلاهی بگردانیم، فکر کنم بتوانیم 3 میلیارد تومان کمک کنیم. بنابراین استان قزوین نباید با در این عددها با مشکل مواجه شود؛ شاید در این حوزه اولویت‌بندی نکردیم.

700 معتاد متجاهر در استان قزوین جمع‌آوری شدند

مدیرکل بهزیستی استان قزوین هم در این جلسه با بیان اینکه سال گذشته 735 معتاد متجاهر را در سطح استان جمع‌آوری کردیم، گفت: با توجه به اینکه میزان بودجه سرانه خدمت به معتادان در استان قزوین بسیار پایین است، باید کارگروهی تشکیل شود تا بهای تمام‌شده خدمت را محاسبه کنیم تا بر اساس آن منابع را تأمین کنیم.

علیرضا وارثی ادامه داد: پیشتر فقط یک ماه معتادان متجاهر را در کمپ‌ها نگه‌داری می‌کردیم، ولی با دستورالعمل جدید مدت نگهداری آنها 3 برابر شده و در حال حاضر هر معتاد متجاهر حداقل 3 ماه در کمپ مورد درمان قرار می‌گیرد که البته این موضوع باید در افزایش هزینه‌ها ما در نظر گرفته شود.

وارثی یادآور شد: البته در نهایت هدف ما باید تقویت حوزه پیشگیری باشد؛ چرا که درمان اعتیاد یک حلقه بسیار پیچیده و هزینه‌بر است که به این راحتی‌ها نمی‌توان با اتکا به موضوع درمان و برخورد قضائی آن را به خوبی مدیریت کرد.

وی اضافه کرد: به هر حال باید در حوزه بودجه و اعتبارات حوزه درمان اعتیاد به موضوع توسعه کمپ‌های ماده 15 هم توجه دقیق شود تا بتوانیم این کمپ‌ها را با تمام قوا برای درمان معتادان متجاهر و غیرمتجاهر تجهیز کنیم و شاهد وجود کمپی نباشیم که از حداقل امکانات هم در این حوزه برخوردار نیست

پست قبلی
اورژانس اجتماعی در جعفرآباد قم آغاز به&zw ...
پست بعدی
امت تحول قم نیز برگزار شد

نوشته های مشابه

نظرات شما

استفاده از مطالب تحول اجتماعی برای مقاصد اجتماعی و فرهنگی با ذکر منبع بلامانع است.
كليه حقوق اين سايت متعلق به تحول اجتماعی مي باشد