×

در یک نگاه

همایش و رویداد ها
درباره تحول

قرارگاه مردمی تحول اجتماعی در سال 1397 با هدف تلاش در جهت تحقق پیشرفت، عدالت و مقابله هوشمند با آسیب های اجتماعی و همچنین بستر سازی جهت نقش آفرینی مردم در حاشیه شهر ایجاد شد و در سه حوزه پیشگیری از آسیب ها، مقابله با آسیب ها و توانمند سازی و بازآفرینی فرهنگی اجتماعی حاشیه شهر فعالیت خود را در چهار استان آغاز کرد.

رسانه تصویریمشاهده آرشیو

فعالیت‌های فرهنگی باید پیوست اجتماعی داشته باشند

  • 617
  • 0
19شهریور
فعالیت‌های فرهنگی باید پیوست اجتماعی داشته باشندفعالیت‌های فرهنگی باید پیوست اجتماعی داشته باشند
مجموعه نشست‌های باشگاه نوآوری و شتابدهی «من ما» با محوریت ارائه راهکار برای رفع مشکلات اجتماعی و فرهنگی محلات توسط نوجوانان طی مدت دو روز برگزار گردید.

به گزارش پایگاه خبری بنیاد تحول اجتماعی و به نقل از دفاع‌پرس، اولین نشست باشگاه نوآوری و شتابدهی «من ما» روزهای پنج‌شنبه و جمعه ۱۰ و ۱۱ شهریور در محل قرارگاه تحول اجتماعی و با حضور جمعی از نخبگان نوجوان و جوان سراسر کشور برگزار شد.

در این جلسه که با حضور ابراهیم نورمحمدی مسئول قرارگاه تحول اجتماعی بنیاد خاتم و سالار شفق مدیرعامل باشگاه نوآوری و شتابدهی «من ما» همراه بود، سلسله جلساتی پیرامون موضوعات گفتمان تحول، باشگاه نوجوانان تحول، طراحی اردوهای مساله محور تربیتی، ارائه مدل‌های موفق استانی، ابزارهای توسعه فردی، روانشناسی نوجوان و استعدادیابی ، طراحی عملیات‌های نوجوانانه در میدان‌های بین‌الملل و ... برگزار شد.

سالار شفق در ابتدای نخستین روز از برگزاری این نشست‌ها بیان داشت: این جلسات برای بالفعل کردن ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بالقوه بچه‌هایی است که قصد دارند همتایان نوجوان خود را در حاشیه شهرها رشد بدهند و همزمان خود نیز رشد کنند. پایه گذاری باشگاه نوجوانان تحول صورت گرفته است و این نشست‌های دو روزه بیشتر فضای تعاملی دارد و سعی کرده‌ایم در کنار همدیگر چیزی را تمرین کنیم. از محضر استادان استفاده کنیم و یاد بدهیم و یاد بگیریم که این شعار ما در باشگاه تحول نوجوانان نیز هست.

وی گفت: این طرح به ویژه در محله‌هایی که به لحاظ عدالت اجتماعی ،فرهنگی و آسیب‌پذیری نیاز به کار کردن دارند، اجرا خواهد شد.

در ادامه حاضران در این نشست‌های تعاملی و گفتمانی خود را معرفی کردند که عمدتا جوانانی متولد دهه ۸۰ از شهرها و شهرستان‌های مختلفی چون مشهد، تبریز، کرمانشاه، زنجان، خرم آباد، قزوین، خرمشهر، اردبیل، گرگان، ساری، اراک و… بودند.

در ادامه ابراهیم نورمحمدی مسئول قرارگاه تحول اجتماعی بنیاد خاتم در نخستین نشست باشگاه نوآوری و شتابدهی من ما اظهار داشت: ما باید با جهان‌های یکدیگر آشنا شویم و به نقاط مشترکی برسیم. جهان امروز منتظر منجی است و هیچ مکتب الهی و دارای کتابی نیست که به ظهور این منجی وعده نداده باشد. این انتظار اما در مکتب شیعه انتظار ظهور مهدی موعود وجود دارد.

وی افزود: مقام معظم رهبری در جلسه ای فرمودند این دهه هشتادی‌ها هستند که انقلاب را به ثمر می‌رسانند و بر این نکته با سه بار فشردن دستشان به هم تاکیدشان را بیان  کردند. دشمن امروزه برای اینکه شما جوانان و‌نوجوانان به مسیر کربلا نرسید کوشش می‌کند. در آستانه اربعین حسینی هستیم و من زیباترین روایتی که تا اینجای عمرم شنیده‌ام این بوده است که طینت انسان‌ها مگر در مسیر و راه رفتن به سمت قبر سیدالشهدا(ع) پاک نمی‌شود.

نورمحمدی با اشاره به مهم بودن نقش جوانان و نوجوانان در انقلاب و به ثمر رساندن آن خاطر نشان کرد: در انقلاب اسلامی بستر برای نقش‌آفرینی همه باز بود.

این فعال اجتماعی وفرهنگی توضیح داد: امروز بحث اعتیاد به مواد صنعتی بسیار جدی است. من خود در حوزه اعتیاد سال‌ها فعال بودم و حتی معتادان زیادی را ترک دادم اما مقام معظم رهبری در جلسه‌ای محرمانه بر اینکه اتفاقا اعتیاد جرم است و نه بیماری تاکید کردند و در عین حال پسر و دختر مبتلا به آن را فرزند خودشان خطاب کردند اما همچنان گفتند اعتیاد جرم محسوب میشود.

وی ادامه داد: ما نباید منتظر بمانیم کسی برایمان کار کند. این به نوعی کارزار جنگ است و ما ایستاده‌ایم تا کاری را پیش ببریم. ما نهاد پیش برنده ایم و باید به نهادهای انقلابی، کانون ها، مساجد وصل باشیم و باشگاه نوجوانان تحول باید در محلات از همه ظرفیت‌ها استفاده کند. باید آغوش را برای مشارکت آحاد مردم باز کرد. این زمان، زمان «منم کردن» نیست. گام دوم انقلاب اسلامی باید محقق شود. ما در مسیر رسیدن به قله هستیم و مقام معظم رهبری در سال ۹۸ در بیانیه گام دوم انقلاب بر نقش جوان متعهد تاکید کردند. متعهد در اینجا هم صرفا به معنای حزب‌اللهی بودن نیست. بلکه حرکت با محوریت جوان متعهد است و بعد بنا به تعبیر آقا، چهار الزام وجود دارد که یکی از آن‌ها «شناخت صحنه» است و اگر بدانیم در محله‌هایمان به لحاظ آسیب‌های اجتماعی چه خبر است ،دیگر خوابمان نخواهد برد!

نورمحمدی گفت: این کار رهبری و دولت‌ها نیست بلکه مشارکت و همدلی جریان مردمی و پیگیری لحظه به لحظه نتیجه می‌دهد. هر جایی مردم را به میدان نیاورده ایم از اقتصاد گرفته تا فرهنگ، شکست خورده‌ایم. آحاد مردم وارد میدان شوند و مقاومت کنند. کافی است همه جامعه به ویژه جوانان را وارد میدان کنیم و لازم است دست کم ۱۰ درصد جامعه در هر محله ای فعال باشند.

پست قبلی
نظارت نامحسوس فروشندگان موادمخدر در اطراف ...
پست بعدی
سلسله جلسات دفاع از برنامه های جامع دفتر ...

نوشته های مشابه

نظرات شما

استفاده از مطالب تحول اجتماعی برای مقاصد اجتماعی و فرهنگی با ذکر منبع بلامانع است.
كليه حقوق اين سايت متعلق به تحول اجتماعی مي باشد