×

در یک نگاه

همایش و رویداد ها
درباره تحول

قرارگاه مردمی تحول اجتماعی در سال 1397 با هدف تلاش در جهت تحقق پیشرفت، عدالت و مقابله هوشمند با آسیب های اجتماعی و همچنین بستر سازی جهت نقش آفرینی مردم در حاشیه شهر ایجاد شد و در سه حوزه پیشگیری از آسیب ها، مقابله با آسیب ها و توانمند سازی و بازآفرینی فرهنگی اجتماعی حاشیه شهر فعالیت خود را در چهار استان آغاز کرد.

رسانه تصویریمشاهده آرشیو

  • تستتتتتتتت

    تستتتتتتتت

    47 05اسفند
  • تست

    تست

    49 05اسفند
  • گزارش تصویری تشییع پیکر شهید

    گزارش تصویری تشییع پیکر شهید

    410 07خرداد
  • دو گروه به خاطر من هلاک می شوند، محب مفرط و مبغض مفرط!

    دو گروه به خاطر من هلاک می شوند، محب مفرط و مبغض مفرط!

    316 10اردیبهشت

تحول یعنی تقویت نقاط قوت و رفع نقاط معیوب

  • 407
  • 0
14فروردین
تحول یعنی تقویت نقاط قوت و رفع نقاط معیوبتحول یعنی تقویت نقاط قوت و رفع نقاط معیوب
رهبر معظم انقلاب امام خامنه ای:برای هر تحولی باید ضمن توسل و طلب از پروردگار، سعی و تلاش و استقامت کرد. تغییر قانون اساسی یا ساختار نظام تکرارحرف دشمن.

بنیاد تحول اجتماعی،به نوشته پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب آگاهی افکار عمومی از مسائل اساسی کشور را، زمینه‌ساز فعال شدن جوانانِ صاحب فکر و اصحاب اندیشه و خِرد خواندند و افزودند: طرح مسئله تحول با مردم مثل هر مسئله مهم دیگر، ضروری است چرا که اگر افکار عمومی از یک فکر و ایده استقبال نکند، آن فکر به عمل در نمی‌آید و به تدریج به فراموشی سپرده می‌شود. ایشان در مرزبندی مفهوم حقیقی تحول و دگرگونی با آنچه دشمنان از آن به‌عنوان تغییر و تحول یاد می‌کنند، گفتند: دشمنان از طرح موضوع تحول، خواسته‌های ضد تحولی و کاملاً مخالف اهداف نظام دارند که متأسفانه در داخل هم برخی به تبعیت یا تقلید از آن‌ها و یا با انگیزه‌های دیگر، همان حرف‌ها را با تغییراتی تکرار می‌کنند، که تغییر قانون اساسی یا ساختار نظام از جمله این حرف‌ها است.

ایشان هدف اصلی دشمنان از طرح مفهوم «تحول ساختاری»، «تغییر»، «انقلاب» یا کلمات مشابه را تغییر هویت جمهوری اسلامی دانستند و افزودند: هدف دشمن، حذف نقاط قوت کشور و نظام، و فراموش شدن مسائلی است که مردم را به یاد انقلاب و اسلام ناب و انقلابی می‌اندازد که تکرار نام امام، مطرح شدن تعالیم امام، مسئله ولایت فقیه، ۲۲ بهمن و حضور پر شور مردم در انتخابات از جمله این موارد است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تبدیل نظام مردم سالاری اسلامی به حکومتی فردی و مطیع، یا حکومتی به ظاهر دموکراسی، اما در عمل گوش به فرمان غربی‌ها را، هدف نهایی سخنان ظاهراً تحولی مستکبران خواندند و گفتند: آن‌ها در هر کاری به دنبال تسلط سیاسی و اقتصادی بر ایران و غارت کشور هستند. ایشان بعد از این مرزبندی، شناسایی نقاط قوت و ضعف کشور را پیش زمینه ضروری تحول برشمردند و گفتند: پیمودن مسیر دشوار تحول، نیاز به اعتماد به نفس ملی دارد. بنیه درونی قوی و مستحکم ملت ایران، از نقاط قوت نظام

رهبر انقلاب ملت ایران را برخوردار از اعتماد به نفس دانستند و با اشاره به عزت نفس، استقلال خواهی و شجاعت ملت گفتند: دومین عنصر مهم در طی کردن مسیر تحول، هوشیاری است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای غفلت و بی توجهی به هوشیاری را موجب ضربه زدن احتمالی به نقاط قوت دانستند و افزودند: برخی دلسوزان و علاقه‌مندان به نظام و انقلاب گاهی برای یک حرکت خوب و اصلاحی، با غفلت و بی دقتی به نقاط قوت نظام ضربه می‌زنند که باید مراقب این گونه غفلت‌ها بود.
رهبر انقلاب لازمه مراقبت از نقاط قوت را شناسایی آن‌ها خواندند و با ذکر برخی نقاط قوت ملت ایران، از جوانان خواستند روی این گونه مسائل فکر و اندیشه و هم افزایی کنند. ایشان «بنیه درونی قوی و مستحکم ملت ایران» را از نقاط قوت بارز کشور دانستند و گفتند: این قوت و استحکام درونی ناشی از ایمان مردم است چرا که حتی افرادی که در ظاهر به برخی احکام اسلامی پایبندی کاملی ندارند، به خدا، قرآن و ائمه هدی ایمان دارند. ایشان در تبیین نشانه‌های آشکار استحکام درونی ملت ایران، به «غلبه ملت بر زنجیره خصومت‌های پی در پی چند ده ساله مستکبران جهان» اشاره کردند و گفتند: کدام کشور و انقلاب توانسته سال‌های متمادی در مقابل ضربات پی در پی قدرتمند‌ترین کشور‌های جهان بایستد و به زانو در نیاید؟
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، «کودتا، تحریم، فشار‌های سیاسی، تهاجم رسانه‌ای بی سابقه، توطئه‌های امنیتی و تحریم‌های بی سابقه اقتصادی» را ابعادی از توطئه‌های پیوسته دشمنان خواندند و افزودند: در دور اخیرِ این خصومت ها، رؤسای امریکا و برخی کشور‌های اروپایی از اغتشاشاتی که سال گذشته درصد بسیار اندکی به راه انداخته بودند، صریحاً پشتیبانی کردند و با انواع حمایت‌های تسلیحاتی، سیاسی، مالی، امنیتی و رسانه‌ای تلاش کردند جمهوری اسلامی را لااقل تضعیف کنند، اما در میدان، درست بر عکس این هدف، تحقق یافت و جمهوری اسلامی بر این توطئه جهانی پیروز شد و نشان داد قوی و مستحکم است. رهبر انقلاب اسلامی، ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ را به عنوان مظهری از بنیه قوی درونی نظام، بسیار پر شورتر و پر جمعیت‌تر از مراسم مشابه سال‌های گذشته دانستند و افزودند: پیشرفت‌های بزرگ ملت در عرصه‌های گوناگون نشانه‌های دیگری از این استحکام درونی است. تلاش دشمنان برای انزوای ایران شکست خورده است
ایشان پیشرفت در دوران محاصره اقتصادی و شدید‌ترین فشار‌های ممکن را، عملکرد درخشان ملت خواندند و گفتند: امریکایی‌ها با همه دروغگویی‌شان اذعان کردند که فشار‌های اقتصادی آن‌ها بر ملت ایران در تاریخ بی سابقه بوده است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، پیشرفت در علم وفناوری و قرار گرفتن در رده کشور‌های برتر دنیا در عرصه‌هایی نظیر نانو و زیست فناوری، پیشرفت در عرصه‌های سلامت، هوافضا، هسته‌ای، دفاعی، زیر ساخت ها، مراکز درمانی و بهداشتی، پالایشگاه و دیگر عرصه‌ها را یادآوری کردند و گفتند: در حوزه روابط خارجی هم تلاش دشمنان برای انزوای ایران شکست خورده و جمهوری اسلامی با محکم کردن صد در صدی روابط خود با آسیا، از این پس نیز به گسترش ارتباطات سیاسی، اقتصادی، علمی و فنی با کشور‌های مهم این منطقه ادامه خواهد داد. ایشان افزودند: عضویت در برخی پیمان‌های مهم منطقه‌ای و تقویت روابط با آفریقا و امریکای لاتین از دیگر پیشرفت‌های حوزه ارتباطات خارجی است، ضمن این که با اروپایی‌ها هم قهر نیستیم و اگر از تبعیت امریکا دست بردارند حاضریم با آن‌ها کار کنیم.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، ایمان، احساس عزت ملی و تکیه بر توان داخلی را از جمله عوامل و زمینه‌های پیشرفت ملت ایران برشمردند و گفتند: دیگر نقاط قوت نظام نیز از جمله جمهوریت و اسلامیت، باید تقویت شود. دولتی بودن اقتصاد، مهم‌ترین نقطه ضعف کشور است
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای پس از برشمردن نقاط قوت کشور، به تبیین نقاط ضعف و نیازمند تحول پرداختند و گفتند: در رأس همه نقاط ضعف، مسئله اقتصاد و سیاست‌های اقتصادی است که بسیاری از آن‌ها میراث گذشتگان از انقلاب و برخی از آن‌ها مربوط به پس از انقلاب است.
ایشان مهم‌ترین مشکل و نقطه ضعف اقتصاد کشور را دولتی بودن اقتصاد و تصدی‌گری افراطیِ برخاسته از سیاست‌های اقتصادی دهه ۶۰ دانستند و افزودند: نتیجه این افراط، کنار ماندن مردم از فعالیت‌های بزرگ و ثروت‌ساز اقتصادی و بروز مشکلاتی است که امروز در کشور مشاهده می‌کنیم.
رهبر انقلاب هدف از ابلاغ سیاست‌های کلی اصل ۴۴ را سپردن فعالیت‌های اقتصادی به مردم خواندند و گفتند: بخش‌های مهم اقتصاد و تولید باید در اختیار مردم باشد و همچنان‌که بار‌ها تکرار کرده‌ایم بنگاه‌ها و شرکت‌های دولتی و شبه دولتی که بعضاً با تعبیر زشت خصولتی از آن‌ها یاد می‌شود، نباید با بنگاه‌های خصوصی رقابت کنند. دولت باید تصدیگری در اقتصاد را کنار بگذارد
ایشان محقق نشدن عدالت اقتصادی را با الگوی دادن کلید اقتصاد به دولت، نشانه خطا بودن این شیوه خواندند و تأکید کردند: دولت باید تصدیگری و دخالت در اقتصاد را کم، و با واگذار کردن کار‌ها به خود مردم، بر امور نظارت و مراقبت کند البته این مسئله را به دولت‌های متعدد سفارش کرده‌ایم، اما واگذاری‌ها یا انجام نگرفت یا به شکلی غلط انجام شد که نتیحه آن به ضرر مردم بود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای عیب دیگر اقتصاد کشور را وابستگی به نفت خام برشمردند و گفتند: بند ناف اقتصاد را باید از صادرات نفت خام جدا کنیم و برای کسب درآمد بیشتر به فعالیت‌های غیرنفتی بپردازیم که خوشبختانه بر اساس گزارش‌ها، کار‌های خوبی در این زمینه آغاز شده است.
وابستگی اقتصاد کشور به دلار، نقطه ضعف دیگری بود که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند و افزودند: برخی کشور‌هایی که مورد تحریم غرب قرار گرفتند با قطع وابستگی خود به دلار و کار کردن با پول‌های محلی، وضع بهتری پیدا کردند که ما نیز باید همین کار را انجام دهیم.
ایشان از رشد اقتصادی ضعیف کشور در دهه ۹۰ به عنوان نقطه ضعفی دیگر یاد و خاطرنشان کردند: در بعضی از سال‌های دهه ۹۰ رشد اقتصادی زیر یک بود و در زمان تصدی دولت فعلی نیز میزان رشد اقتصادی، بسیار پایین بود در حالی که برای بهبود اقتصاد کشور، نیازمند رشد اقتصادی سریع و مستمر هستیم که لازمه آن افزایش تولید با کمک و هدایت مردم است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس را به ترغیب و هدایت مردم به ایفای نقش مولد در اقتصاد کشور و ایجاد اعتماد برای سرمایه‌گذاری و کارآفرینی بخش خصوصی فراخواندند و گفتند: اگر از توانایی‌های مردم در اقتصاد استفاده شود و تولید افزایش یابد، حتما وضع معیشت عمومی و تورم بهبود خواهد یافت و شعار سال محقق می‌شود. ایشان غفلت از راه‌های مشارکت مردم در مسائل اقتصادی را نقطه ضعفی دیگر برشمردند و با توصیه به مسئولان و صاحبنظران و علاقه‌مندان به سرنوشت کشور برای یافتن راه‌های مشارکت مردم در اقتصاد، خاطرنشان کردند: هر جا مردم وارد شدند پیشرفت کردیم مانند دفاع مقدس و مسائل سیاسی، بنابراین مشخص شدن چگونگی فعال شدن مردم در اقتصاد، در این عرصه نیز پیروز و موفق خواهیم شد.
«افزایش تحرک در تجارت خارجی»، «تقویت شرکت‌ها و فعالیت‌های دانش‌بنیان»، «تحول در قانون‌گذاری بر اساس سیاست‌های تقنینی» و «پرهیز از ایجاد هزینه‌های قطعی برای درآمد‌های غیرقطعی در بودجه‌های سالیانه» عیوب دیگری بود که رهبر انقلاب اسلامی به آن‌ها اشاره کردند. جنگ ترکیبی حمله به باور‌ها برای سست کردن اراده ملت
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای اطلاع‌رسانی به مردم در خصوص جنگ ترکیبی و سیاست‌های دشمن در این زمینه را لازم دانستند و گفتند: در جنگ ترکیبی، حمله نظامی وجود ندارد بلکه تبلیغات‌چی‌های خارجی و دنباله‌رو‌های آن‌ها در داخل با وسوسه، به باور‌های دینی و سیاسی مردم حمله می‌کنند تا با دگرگون نشان دادن حقایق، اراده ملت را سست و شعله امید را در دل جوانان خاموش و آن‌ها را از آینده و کار و پیشرفت مأیوس کنند.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: دشمنان در جنگ ترکیبی می‌خواهند اختلاف‌افکنی کنند، دوقطبی در کشور درست کنند، نرم‌افزار واقعی قدرت ملت را که ایمان و ارزش‌های دینی و ملی است، از دست مردم خارج کنند تا در کشور بی‌ثباتی و ناامنی و اگر بتوانند جنگ داخلی ایجاد کنند که البته سرشان به سنگ خورده و باز هم خواهد خورد. ایشان با اشاره به استفاده از انواع ابزار‌ها و عوامل در جنگ ترکیبی همچون عوامل فرهنگی، امنیتی، اقتصادی، نفوذ برای ایجاد یأس و غفلت از توانایی خود، افزودند: آن‌ها سعی می‌کنند مردم را به راه‌های اطلاع‌رسانی ما بدبین و از آن جدا کنند با این ادعا که به رادیو تلویزیون و به گزارش‌های مسئولان گوش ندهید چرا که خلاف واقع است یا اینکه به حرف‌های رهبری توجه نکنید، زیرا این حرف‌ها تکراری است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ردّ ادعا‌های بدخواهان، خاطرنشان کردند: جبهه دشمن سال‌ها است که با صدای بلند اعلام می‌کند که می‌خواهیم جمهوری اسلامی را به زانو درآوریم و در مقابل، رهبری می‌گوید «غلط می‌کنید»، این تکرار نیست بلکه استقامت و ایستادن پای سخن حق طبق دستور پروردگار است. سیلی مردم به دشمنان در آینده هم تکرار می‌شود
ایشان با تجلیل از حضور مستمر مردم در صحنه، نمونه اخیر بیداری و ایستادگی مردم را مقابله با اغتشاشات اخیر خواندند و تأکید کردند: مردم به همه کسانی که در اغتشاشات تحریک یا از اغتشاشگران حمایت کردند، سیلی زدند و به حول و قوه الهی در آینده نیز ملت ایران به دشمنان خود سیلی خواهد زد.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: بنده قاطعانه اعلام می‌کنم ملت ایران قوی و در حال پیشرفت و قادر به رفع عیوب خود و ایجاد تحول است. ایشان با تأکید بر ادامه حمایت نظام از جبهه مقاومت، ادعای دروغ مشارکت ایران در جنگ اوکراین را رد کردند و گفتند: ما حضور در جنگ اوکراین را قاطعاً و صریحاً رد می‌کنیم و ابداً چنین چیزی صحت ندارد. جنگ اوکراین را امریکا برای گسترش ناتو به شرق راه انداخت و اکنون نیز در حالی که مردم اوکراین گرفتار و دچار مشکلات هستند، بیشترین سود را از جنگ، امریکا و کارخانجات اسلحه‌سازی آن می‌برند و به همین علت، مانع کار‌های لازم برای خاتمه جنگ می‌شوند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای پس از برشمردن عیوب اصلی اقتصاد کشور که باید با برنامه‌های تحولی برطرف شوند، به چند مورد از نقاط ضعف موجود در میان مردم هم اشاره کردند و گفتند: «اسراف در مصرف آب، برق، گاز، نان و بنزین»، «تجمل‌گرایی افراطی که بعضاً تبدیل به مسابقه تجمل‌گرایی و موجب افزایش هزینه‌ها از جمله هزینه‌های ازدواج شده است»، «تعصب نداشتن به تولید داخلی که گاهی با کیفیت‌تر از تولید خارجی است، اما استفاده نکردن از آن موجب بیکاری کارگر ایرانی می‌شود» و «اغماض و گذشت نکردن در قبال اختلاف نظر‌های کوچک از جمله در مسائل سیاسی و تبدیل کردن آن‌ها به دوقطبی در جامعه» از جمله عیوب و اشکال‌هایی است که باید در رفتار‌های عمومی برطرف و اصلاح شود. امیدآفرینی منافاتی با بیان ضعف‌ها ندارد
رهبر انقلاب اسلامی همچنین در توصیه‌ای مهم، همه افراد دارای توانایی سخن گفتن با مردم و صاحبان رسانه چه در فضای مجازی و مطبوعات و چه در صداوسیما را به امیدآفرینی فراخواندند و گفتند: سعی دشمن ناامید کردن جوانان است و ما در مقابل باید با مسائل پرشمار امیدزا در کشور امیدآفرینی کنیم. همه این وظیفه را جدی بگیرند. ایشان امیدآفرینی را به معنای پنهان کردن ضعف‌ها و خودفریبی ندانستند و افزودند: ضعف‌ها هم باید بیان شود، اما در کنار آنها، باید نقاط امیدبخش و آینده و افق روشن نیز نشان داده شود و در مقابل چشم همگان قرار بگیرد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در اشاره‌ای به سردرگمی امریکایی‌ها در منطقه گفتند: راه و سیاست نظام در منطقه روشن است و می‌دانیم چه کار می‌کنیم، اما امریکایی ها، متحیر و درمانده‌اند چرا که اگر در منطقه بمانند، مانند افغانستان با نفرت روز افزونِ ملت‌ها مواجه و مجبور به ترک منطقه می‌شوند و اگر بروند هم، مطامع خود را از دست می‌دهند که این سر در گمی نشانه ضعف آشکار آن‌ها است.
رهبر انقلاب همچنین با سپاسِ خداوند برای دیدار حضوری مجدد با مردم متدین مشهد و زوار عزیز حرم حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام از همه دانشمندان، محققان، پزشکان، پرستاران، داوطلبان مردمی، مراکز تولید و تزریق واکسن و لوازم بهداشتی و دیگر کسانی که در سال‌های اخیر در مهار بلیه عمومی کرونا فعال بودند، تشکر و قدردانی کردند.
در ابتدای این مراسم، حجت‌الاسلام مروی، تولیت آستان قدس رضوی در سخنانی، لازمه پایبندی به عهد و پیمان با امام رضا علیه‌السلام را حاکم کردن سبک زندگی رضوی و پیاده کردن آموزه‌های آن حضرت در زندگی فردی و اجتماعی دانست و با بیان گزارشی از فعالیت‌های این آستان مقدس، گفت: ترویج زیارت با معرفت، توجه به نیازمندان از جمله در بخش حاشیه مشهد، گسترش برنامه‌های اجتماعی آستان قدس، تسهیل زیارت، تکریم زائران، تخصص‌گرایی و جوانگرایی از جمله رویکرد‌ها و اقدامات آستان قدس رضوی بوده است.

پست قبلی
اعزام بالغ بر هزار دانش آموز از 22 محله ک ...
پست بعدی
برگزاری رویداد به رسم خادمی

نوشته های مشابه

نظرات شما

استفاده از مطالب تحول اجتماعی برای مقاصد اجتماعی و فرهنگی با ذکر منبع بلامانع است.
كليه حقوق اين سايت متعلق به تحول اجتماعی مي باشد