×

در یک نگاه

همایش و رویداد ها
درباره تحول

قرارگاه مردمی تحول اجتماعی در سال 1397 با هدف تلاش در جهت تحقق پیشرفت، عدالت و مقابله هوشمند با آسیب های اجتماعی و همچنین بستر سازی جهت نقش آفرینی مردم در حاشیه شهر ایجاد شد و در سه حوزه پیشگیری از آسیب ها، مقابله با آسیب ها و توانمند سازی و بازآفرینی فرهنگی اجتماعی حاشیه شهر فعالیت خود را در چهار استان آغاز کرد.

رسانه تصویریمشاهده آرشیو

فرزندان عصر رسانه

  • 32
  • 0
13اردیبهشت
فرزندان عصر رسانهفرزندان عصر رسانه
بررسی کتاب «ارتش رایانه‌ای و نوازش تازیانه‌ای»

در این روزها که رسانه‌ها در انواع و اقسام اشکال بسان یک ابر موج درحال بلعیدن تمام ابعاد زندگی بشری هستند، لاجرم مسئله برخورد فرزندان با این موج به یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های زندگی والدین بدل گشته. درواقع والدین به نوعی از تحیر دچار شدند که بالواقع شیوه صحیح تنظیم‌گری ارتباط فرزندان در مقاطع سنی مختلف با فضای رسانه چیست؟ گاهی برخی والدین شیوۀ تحریم و محدودسازی را به کار می‌برند که بعد از یک دوره کوتاه‌مدت کارکردش را از دست می‌دهد و در خیلی از موارد نیز تبعات بسیار منفی به بار می‌گذارد. در طرف مقابل نیز عده‌ای از والدین سیاست رهاسازی و اعطای آزادی مطلق به فرزند را ترجیح می‌دهند که خب طبعاً این شیوه نیز تبعات خودش را دارد و با چنین فضایی عموم والدین خودشان را از انتخاب شیوۀ صحیح عاجز می‌بینند. 

کتاب «ارتش رایانه‌ای و نوازش تازیانه‌ای» در پی برطرف نمودن بخشی از این دغدغه به رشتۀ تحربر درآمده. نویسنده در این کتاب تلاش نموده تا نقش بازی‌های رایانه‌ای در تربیت فرزند را مورد بررسی قرار بدهد و مضاف بررسی راهکارهای عملی‌ای نیز مقابل والدین قرار بدهد. 

این کتاب  اثری از محسن عباسی ولدی، از نویسندگان و سخنرانان شناخته‌شده در حوزه تربیت دینی و روان‌شناسی خانواده است و  با نگاهی دینی، تربیتی و روان‌شناختی به موضوع استفاده از فضای مجازی، رسانه‌ها و تکنولوژی در زندگی امروز می‌پردازد و به‌ویژه تأثیرات آن بر فرزندان، خانواده و روابط انسانی را به زیر ذره‌بین تحلیل می‌برد. 

عباسی ولدی با استفاده از زبانی ساده، اما دقیق، تلاش می‌کند والدین را نسبت به تهدیدهای پنهان و آشکار دنیای دیجیتال آگاه کند. او فضای مجازی را همچون «ارتشی منظم و هدفمند» توصیف می‌کند که بدون اعلان جنگ، وارد حریم خانواده‌ها شده و ارزش‌ها، عواطف و حتی تربیت را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد.

در بخش دوم عنوان کتاب، یعنی «نوازش تازیانه‌ای»، نویسنده به شیوه‌های تربیتی اشاره می‌کند که در ظاهر محبت‌آمیز اما در باطن آسیب‌زننده‌اند. او والدینی را مورد نقد قرار می‌دهد که از روی محبت یا بی‌توجهی، نظارتی درست بر استفاده فرزندان از رسانه ندارند و گاه این بی‌توجهی به نوعی «تازیانه» پنهان تبدیل می‌شود.

این کتاب ترکیبی است از دغدغه‌های تربیتی، تحلیل‌های روان‌شناختی و آموزه‌های دینی. مخاطب اصلی آن والدین، معلمان و کسانی‌اند که می‌خواهند در عصر تکنولوژی، تربیت فرزندان را از منظر دینی و انسانی جدی‌تر دنبال کنند.

 

پست قبلی
نشست اصحاب اندیشه
پست بعدی
سخنرانی آقای محمد میرزایی در نشست هادیان ...

نوشته های مشابه

نظرات شما

استفاده از مطالب تحول اجتماعی برای مقاصد اجتماعی و فرهنگی با ذکر منبع بلامانع است.
كليه حقوق اين سايت متعلق به تحول اجتماعی مي باشد