×

در یک نگاه

همایش و رویداد ها
درباره تحول

قرارگاه مردمی تحول اجتماعی در سال 1397 با هدف تلاش در جهت تحقق پیشرفت، عدالت و مقابله هوشمند با آسیب های اجتماعی و همچنین بستر سازی جهت نقش آفرینی مردم در حاشیه شهر ایجاد شد و در سه حوزه پیشگیری از آسیب ها، مقابله با آسیب ها و توانمند سازی و بازآفرینی فرهنگی اجتماعی حاشیه شهر فعالیت خود را در چهار استان آغاز کرد.

رسانه تصویریمشاهده آرشیو

مفاهیم و واژگان

  • 1
2بهمن
به منظور فهم بهتر از شاکله کار، بهتر است تا با مفاهیم کلیدی آن آشنا شویم.

پیشگیری
به معنای دفع و جلوگیری کردن  و یا به معنای پیش از بروز بیماری، اقدام کردن  است. از این رو می‌توان گفت پیشگیری در اصطلاح به معنای جلوگیری از وقوع حادثه؛ جرم؛ بیماری و ... است که با استفاده از مجموعه راهکارهاي ساختاري، فرصت و ذهنيت مجرمانه و یا حادثه خیز و یا ... را تغییر داده و یا از بین مي‌برد و از وقوع آن مسائل جلوگیری مي‌کند.
 

 

 آسیب‌های اجتماعی
آسیب‌های اجتماعی به دسته‌ای از نابسامانی‌ها و ناهنجاری‌های رفتاری افراد یک جامعه چه به صورت فردی و یا جمعی اطلاق می‌شوند که ریشه در بی نظمی‌ها، کژکارکردی‌های پدیده‌های اجتماعی و پیامدهای نامطلوب آنها دارد. این آسیب‌ها غالبا باعث رنجش روانی، جسمی و مادی اقشار خاص و آسیب‌پذیر جامعه می‌شوند.  و همچین می‌توان گفت که به هر نوع عمل فردی يا جمعی گفته می‌شود كه در راستای اصول اخلاقی و قواعد عام عمل جمعی يا غيررسمی جامعه محل فعاليت كنشگران قرار نمی‌گيرد و در نتيجه با منع قانونی و يا قبح اخلاقی و اجتماعی روبه رو می‌گردد. 

همیاری خانواده
اقدامی خیرخواهانه است که با تکیه ‌بر اصول، مبانی و اهداف اسلامی و به ‌کارگیری روش‌ها و مهارت‌های دینی و علمی صورت می‌پذیرد، به گونه‌ای که سبب تربیت و پرورش نفوس آسیب‌دیده و در معرض آسیب شده و تا مصون‌سازی و یا رفع آسیب فرد یا خانواده هدف طرح ادامه می‌یابد.

 همیاری متمرکز
برنامه جامعی است که با محوریت و تمرکز یک همیار بر آسیب‌ها و مشکلات خانواده‌های آسیب‌دیده هدف طرح و برنامه‌های متنوع جهت پیشگیری از سرایت آسیب و رفع آن، عملیاتی می‌گردد.

 همیاری عمومی
برنامه‌های عمومی است که با محوریت مرکز محلی همیاری خانواده و بهره‌گیری از سایر ظرفیت‌های موجود، به صورت عمومی برای خانواده‌های در معرض آسیب و خانواده‌های ایمن ارائه می‌گردد.

همیار
فرد دلسوزی است که تلاش می‌کند با استفاده از دانش و مهارت خود و بسیج ظرفیت‌های موجود، ضمن رعایت اصول و مبانی اسلامی ترسیم‌شده در علوم مددکاری؛ مشاوره و تبلیغ چهره به چهره؛ افراد و خانواده‌های نیازمند را مدد نماید تا زمینه رشد، ارتقاء و توانمندی آنان را فراهم سازد.

 سطح‌بندی و اولویت‌بندی
سطح‌بندی معیار صلاحیت گذاری و اولویت‌بندی بر اساس استانداردهای تعریف‌شده در شاخص‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی طرح همیاران خانواده است که خانواده‌های هدف را جهت کسب حمایت‌ها و تحلیل وضعیت خانواده؛ رتبه‌بندی کرده و نمودار پیشرفت دوره‌ای آنان را جهت برنامه‌ریزی بهتر ترسیم می‌سازد.

 رشد، ارتقاء و توانمندسازی
فرایندی هدفمند است که با روش‌های کاربردی و شرعی و با تأکید بر حفظ کرامت و عزت افراد، در مدت زمان مشخص سبب ارتقا بهبود وضعیت زندگی افراد و گروه‌های هدف می‌شود.


کمیسیون‌های سه‌گانه
گروه‌های هماهنگ و هدفمندی هستند که با توجه به اهداف طرح و برنامه‌های آن در مرکز محلی خانواده جهت شناسایی، دسته‌بندی و رفع آسیب‌های گروه هدف تشکیل و در سه ساحت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی فعالیت می‌کنند.

استفاده از مطالب تحول اجتماعی برای مقاصد اجتماعی و فرهنگی با ذکر منبع بلامانع است.
كليه حقوق اين سايت متعلق به تحول اجتماعی مي باشد