به گزارش روابط عمومی قرارگاه مردمی تحول اجتماعی شهید اسداللهی، نشست تخصصی هیئت اندیشهورز قرارگاه مردمی تحول اجتماعی با محوریت بررسی چالشها و مسائل فرهنگی و اجتماعی کشور، روز چهارشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ در شهر تهران برگزار شد. این نشست با حضور جمعی از صاحبنظران، اساتید دانشگاه، مسئولان فرهنگی و نخبگان علمی، اعضای شورای انقلاب فرهنگی و مسئولان قرارگاه تحول اجتماعی برگزار گردید و به بررسی راهکارهای نوین برای مواجهه با مسائل اجتماعی در سطوح ساختاری، کارکردی و میدانی پرداخت.
در این جلسه، اعضای هیئت اندیشهورز قرارگاه و همچنین شماری از اساتید برجسته دانشگاهها و پژوهشگران فعال در حوزه مسائل اجتماعی کشور، حضور یافته و به تبادلنظر پرداختند.
اسامی افرادحاضر در این جلسه به شرح ذل میباشد که به زودی خلاصه ای از نظرات آنها منتشر خواهد شد:
۱.حضرت حجتالاسلام و المسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو هیئت اندیشه ورز قرارگاه قرب بقیه الله
۲.سردار زاهدیان عضو هیئت اندیشه ورز قرارگاه تحول
۳.دکتر علی محمد زنگانه عضو هیئت اندیشهورز قرارگاه تحول
۴.سرکار خانم کبری خزعلی عضو هیئت اندیشهورز قرارگاه تحول
۵.دکتر داود پرچمی دانشیار دانشگاه بهشتی
۶.دکتر فولادی مرکز پژوهش حوزه و دانشگاه
۷.دکتر سینا شیخی مرکز پژوهش های مجلس
۸.دکتر صابر جعفری، هیات علمی دانشگاه علامه
۹.سرکار خانم دکتر الهام ربیعی فارغ التحصیل دکتری دانشگاه تهران
۱۰.دکتر اسماعیل نوده فراهانی، مرکز پژوهشهای مجلس
۱۱.سرکار خانم دکتر فاطمه درخشان، هیات علمی دانشگاه علامه
۱۲.سرکار خانم دکتر رمضانی هیئت علمی دانشگاه علامه
۱۳.حضرت حجت الاسلام والمسلمین دکتر داوری مرکز پژوهش های حوزه و دانشگاه
۱۴.دکتر بلیغ پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
در آغاز این نشست، آقای نورمحمدی مسئول قرارگاه تحول ، با ارائه تحلیلی از گفتمان حاکم بر این مجموعه مردمی ، به تبیین رویکردها، اهداف کلان و چشمانداز فعالیتهای این نهاد پرداخت. وی بر ضرورت بازتعریف الگوهای کنشگری اجتماعی مبتنی بر اقتضائات بومی و مردمی تأکید کرد و چگونگی کمک هیئتهای اندیشهورز به قرارگاه را در پیشبرد راهبردهای فرهنگی و اجتماعی کشور تشریح نمودند.
در ادامه، سایر مدعوین با تمرکز بر ابعاد گوناگون موضوع، به بررسی مسائل در سه محور اصلی شامل ساختارهای نهادی، کارکردهای اجتماعی و شیوههای کنشگری در میدانهای مختلف پرداختند. موضوعاتی همچون ضعف در ارتباط بدنه نخبگانی با واقعیتهای اجتماعی، ضرورت بازطراحی الگوهای مداخله اجتماعی، چالشهای سیاستگذاری فرهنگی، و نقش دانشگاهها و نهادهای مردمی در ایجاد تحول پایدار از جمله محورهای مورد بحث در این جلسه بود.
در خاتمه دکتر خسروپناه به جمع بندی نظرات پرداخته و تاکید نمودند که میدان عمل بهترین راه رسیدن به پیشنهادات است و تأکید بر استمرار جلسات تخصصی هیئت و لزوم همافزایی میان نهادهای علمی، اجرایی و مردمی داشتند . حاضران بر این نکته تأکید داشتند که گذر از چالشهای فرهنگی و اجتماعی پیشِ رو نیازمند عزمی جمعی، نگاه راهبردی و بهرهگیری از ظرفیتهای بومی، علمی و دینی کشور است.