آیتالله سید ابراهیم رئیسی در سفر استانی به خراسان جنوبی پس از سخنرانی در جمع مردم طبس، با بالگرد به معدن زغال سنگ پروده این شهرستان رفت و از نزدیک در جریان وضعیت کار و فعالیت این معدن قرار گرفت.
رئیس جمهور در این بازدید با کارگران و مهندسان معدن پروده گفت و گو کرد و مسائل و مشکلات آنان را شنید. آیت الله رئیسی همچنین در بازدید هوایی با بالگرد، معادن حاشیه ای و ظرفیت های شهرستان را بررسی و با توضیحات مدیران استان و شهرستان در جریان توانمندی ها،مسائل و مشکلات منطقه قرار گرفت.
آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی رییس جمهور، در سومین سفر استانی خود و در سفری از پیش اعلام نشده وارد شهرستان طبس در استان خراسان جنوبی شد و از سوی مقام های استان مورد استقبال قرار گرفت.
وزیران کشور، راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت، رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس دفتر رئیس جمهور و معاون اجرایی رئیس جمهور آیت الله رئیسی را در سفر به استان خراسان جنوبی همراهی میکنند.
رئیس جمهور پس از بازدید هوایی، در معادن حاضر شد و برای شنیدن مشکلات معادن و معدنکاران این شهرستان در جمع کارگران معدن پروده طبس حاضر و با آنها به گفت و گو پرداخت.
حوضه زغالدار طبس با وسعتی بالغ بر 30،000 کیلومتر مربع و ذخیره اکتشافی 75/2 میلیارد تن زغال سنگ کک شو و حرارتی، غنی ترین و بزرگترین ناحیه زغالی ایران محسوب می گردد.
ناحیه پروده با وسعت 1200 کیلومتر مربع و ذخیره زمین شناسی 1/1 میلیارد تن زغال سنگ کک شو، یکی از چهار ناحیه زغالی طبس و بزرگترین حوضه زغال سنگ کک شو ایران است.
پس از انجام مطالعات امکان پذیری استخراج مکانیزه ناحیه پروده و اجرای عملیات فاز یک تجهیز معدن زغال سنگ پروده توسط کنسرسیوم ایریتک-ایراسکو، نهایتاً این فاز با ظرفیت تولید سالانه 5/1میلیون تن زغال سنگ خام و 750،000 تن کنسانتره، به روش جبهه کار طولانی در پروده یک از سال 1386توسط شرکت زغال سنگ پروده طبس مورد بهره برداری قرار گرفت.
همزمان با اجرای طرح مذکور، بزرگترین کارخانه زغالشویی ایران نیز در جوار معدن با مساحت 5،620 متر مربع و با ظرفیت 300 تن بر ساعت احداث و همگام با آغاز استخراج زیرزمین، فرآوری زغال سنگ خام را با دو روش واسطه سنگین و فلوتاسیون ستونی در این کارخانه عملیاتی گردید. در سند چشم انداز توسعه کشور، صنعت فولاد به عنوان تأمین کننده نیاز اولیه کلیه صنایع کشور و لازمه هر نوع فعالیت عمرانی محسوب گردیده است.
با توجه به اینکه سنگ آهن در فرایند کوره بلند و در مجاورت کک زغال سنگ تبدیل به آهن می گردد، بنابراین اهمیت جایگاه زغال سنگ به عنوان ماده اولیه موردنیاز این صنعت مادر به خوبی مشهود می گردد. شرکت زغال سنگ پروده طبس با هدف بهره برداری از ذخایر بهشت زغال سنگ ایران، در سال 1386 به ثبت رسید تا به عنوان اولین بهره بردار مکانیزه زغال سنگ کشور، فعالیت خود را آغاز کند.
شرکت زغال سنگ پروده طبس به عنوان بزرگترین واحد معدنی منطقه و بزرگترین تولیدکننده زغال سنگ کشور، در توسعه اقتصادی، اجتماعی، صنعتی، معدنی، عمرانی، آموزشی، درمانی، فرهنگی و ورزشی شهرستان و استان کاملاً تأثیرگذار بوده و علاوه بر ایجاد حدود 2500 فرصت اشتغال پایدار که توسعه و امنیت اجتماعی را به دنبال دارد، خدمات شایسته ای در حوزه های فوق نیز از طریق مسئولیت های اجتماعی به انجام رسانده است.
شرکت زغال سنگ پروده طبس حدود 70% تولید منطقه ای و حدود 40% تولید ملی زغال سنگ را به خود اختصاص داده و به تنهایی بخش عمده نیاز باتری های کک سازی کشور و شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان به عنوان قطب فولادسازی کشور، را تأمین میکند.